Gezond ontbijt


Een gezond ontbijt is het begin van alles! Om te beginnen moet je echt ontbijten. Je lichaam is een kacheltje, als je er niets in gaat steken, begint het ook niets te verbranden. Maar wat steek je er dan in is natuurlijk de vraag! 
Je kan altijd gaan voor de klassieke boterham met choco...maar heb je enig idee wat er in die klassieke choco zit? 
Take a look:
Begrijp me niet verkeerd!Ik ben opgegroeid met choco, en ik vind het nog altijd de hemel op aarde...Maar we moeten eerlijk zijn, hoe lekker het ook is, het doet niets voor je lijf... Ik kies dus momenteel havermout. Ik hoor de meeste mensen een soort van walgende reactie geven, maar havermout is heel lekker als je het juist klaarmaakt. 
Om te beginnen moet je voor jezelf uitmaken of je je havermout graag geweekt of ongeweekt eet en warm of koud. Je kan je havermout een nacht laten weken in melk of plantaardige melk (water kan ook eventueel, maar de smaak is flauw. De havermout is veel zachter van beet dan. als je dit niet doet kan je ook 's morgens à la minute je havermout maken. Hij is iets taaier van beet dan en het kauwen duurt iets langer. Ik ben voorstander van deze manier van havermout eten. Als je vaak moet kauwen, eet je trager en produceer je meer speeksel. Dit bevordert je vertering massa's! 
Je kan je havermout ook opwarmen. Even snel in de microgolf kan of je kan hem in een pannetje op het vuur verwarmen. Wees voorzichtig en roer voldoende zodat het goedje niet gaat aanbranden. De structuur van de vlokken zal helemaal veranderen als je alles verwarmt. De vlokken nemen de vloeistof op en de havermout gaat veel zachter worden. 
Zoals je ziet zijn er al een heleboel manieren waarop je kan experimenteren met havermout als je er nog niet mee vertrouwd bent.

En dan? 
Als je eenmaal weet hoe je je havermout graag eet, kan je experimenteren met de toppings. Banaan is een topfavoriet van mij. Maar onlangs vond ik ook enkele heel leuke mengelingen van noten, zaden en pitten in Albert Heijn... Deze hebben wel het nadeel dat ze suiker bevatten en dat wil ik liever wat vermijden. 


Wat kan je verder nog doen? Blauwe bessen (hierover later meer) zijn super lekker en zijn een rijke bron van anti-oxidanten! Zoals ik eerder al zei, zijn zaden en pitten een gezonde aanvulling en noten zorgen ervoor dat je smaak hebt, een vol gevoel krijgt en wat crunch hebt. 

Wat ZEKER NIET MAG ONTBREKEN is lijnzaad. Ook over lijnzaad zal ik later nog wat meer vertellen. Lijnzaad is goed voor je op alle vlakken. Ik strooi elke morgen een handje lijnzaad over mijn havermout.

Ziezo, voor diegenen onder jullie die ook eindelijk gaan stoppen met diëten, ik hoop dat ik jullie kon helpen. Maar ook voor iedereen die graag gewoon wat gezonder wil leven hoop ik dat ik wat hulp kon bieden. 
It's never too late to change!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten