donderdag 9 oktober 2014

Wat hebben we vandaag geleerd?

Naar de bakles zoals ik al zei...  En alweer veel geleerd...Zoals Mastellen. Nooit van gehoord. Dat blijken ronde bollen te zijn van een sandwichdeeg . Daarin maak je een putje (niet helemaal door het deeg, maar ongeveer drie vierde door de bol)voor je ze afbakt. Ze worden volgespoten met banketbakkersroom en gedoreerd en dan gaan ze de oven in... Wanneer ze afgekoeld zijn schep je er nog wat krieken op die je gemengd hebt met koud bindmiddel... Heerlijk! Beter dan bij de bakker! En zeker beter dan in een keten!

TIP! bewaar je banketbakkersroom in de koelkast. Zorg dat hij volledig afgekoeld is voor je hem spuit, maar zorg er ook voor dat hij niet te koud is. wanneer je hem gaat spuiten haal je hem best al even voordien uit de koelkast.Ga dan even met een klopper door de banketbakkersroom zodat je een mooie gladde massa krijgt die je dan makkelijk in de spuitzak kan scheppen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten