Als jij ook één van die mensen denkt dat je niet zonder koolhydraten kan, zet ik je hier alvast op weg om een heerlijke lasagne te maken ZONDER pasta...
Er zijn waarschijnlijk heel weinig mensen die geen lasagne lusten. Ik ben één van die mensen die je gerust "verslaafd" mag noemen zelfs. Maar de calorieën die er meekomen met deze hemelse lekkernij, zijn met velen...Ze zijn met velen en ze hebben een doel: jou dik maken! Dat gaan we dus niet laten gebeuren en we spelen vals.
Ik maak mijn lasagne met enkel groenten, je merkt nog niet dat er geen pasta in zit!
Deel 1: de Bolognaisesaus
Ingrediënten:
* 250 gr mager gehakt
* 2 sjalotten of 1 ui
* Tomatenpuree
* 3 blikken gepelde tomaten
* Kruiden(oregano, basilicum, LOOK(!!!), peper, zout
Gebruik slechts 1 eetlepel olijfolie!
Gebruik MAGER gehakt! Wees voorzichtig want het (gemengde) gehakt dat je in de winkel koopt bevat meestal veel (verborgen) vet. Als er veel witte stipjes in je gehakt zitten, wil dit zeggen dat er veel vet in zit...kijk dus uit.
Stoof 1 ui of 2 sjalotten aan in 1 eetlepel olijfolie.
Bak 250 gr gehakt rul in deze pan.
Voeg 1 grote eetlepel tomatenpuree toe en laat even mee stoven/bakken.
Voeg 3 blikken gepelde tomaten (in blokjes) toe.
Begin te kruiden met look, basilicum, origano, cayennepeper (!pikant!) en zout.
Laat deze saus drie uur rustig pruttelen. Ze is nog beter als ze een nacht heeft gerust.
Deel 2: De lasagne
Ingrediënten:
* 2 aubergines
* 2 courgettes
* 3 blikjes rode paprika (te vinden bij de gepelde tomaten)
* 2 bolletjes mozarella (laag vetgehalte!)
*
Snij de aubergine in de lengte in dunne plakjes.
Leg ze op een bord en bestrooi met zout. Laat dit een half uurtje tot een uurtje gerust. Het zout zal het vocht uit de aubergine trekken en zo verliest ze haar bittere smaak.
Spoel de schijven aubergine af en dep ze droog.
Snij de courgette in schijven.
Snij de mozarella in schijven.
Begin met samenstellen:
Op de bodem van een grote ovenschaal leg je een dun laagje bolognaisesaus.
Leg hierop een laag aubergines. Kruid even een beetje met peper en zout.
Leg hierop weer een dun laagje saus. Daarbovenop komt een laagje courgette.
Op de courgette leg je een laagje van de rode paprika.
Ga zo verder tot je ovenschaal vol is en eindig met een laagje saus en mozarela.
Plaats dit geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten op 180°C.
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten